Descans i salut: Termorregulació i altres secrets per a un son de qualitat i una vida sana

Descans i salut: Termorregulació i altres secrets per a un son de qualitat i una vida sana

El son és essencial per gaudir de bona salut. Però aconseguir un son de qualitat no sempre és fàcil. Les agendes, l’estrès i altres factors poden interferir amb la nostra capacitat per obtenir el descans que necessitem. No obstant això, hi ha secrets per millorar la qualitat del son i promoure la salut en general, com utilitzar llençols termoreguladors i comprendre com afecta o millora el descans nocturn.

Entendre la termoregulació

La termoregulació és la capacitat del cos per regular-ne la temperatura. Facilita el son reparador refredant el cos durant el son sense moviments oculars ràpids (NREM) i escalfant-lo durant el son REM. Mantenir el dormitori fresc, idealment entre 16 i 20 graus centígrads, pot facilitar aquest procés, ajudant-nos a agafar el son més ràpidament i a romandre adormits més temps. Tot i això, les alteracions de la termoregulació poden provocar trastorns del son. Per això, conèixer i controlar la temperatura ideal per dormir és essencial per gaudir d’una nit de son reparador, ja que els ajustaments al dormitori poden mitigar les molèsties causades pel sobreescalfament o el fred excessiu.

Per sort, gràcies als enfocaments innovadors en roba de llit, hi ha productes especials que faciliten aquest procés. Si busques la temperatura perfecta, les fundes de coixí fred i impermeable POLARIS són la teva ajuda imprescindible. Redueixen la temperatura de la pell aproximadament 1°C, aconseguint una millora significativa del confort, per la qual cosa són ideals per combatre els suors nocturns i les sufocacions.

Roba de llit fabricada amb TENCEL™ per a un entorn de son òptim

Crear un entorn de son òptim és essencial per a un descans de qualitat. A més de mantenir una temperatura ambient fresca, invertir en roba de llit transpirable, com llençols o coixineres NaturZinc, pot augmentar el confort i millorar el son. Els productes de roba de llit TENCEL™ estan fabricats amb materials d’origen natural i sostenible i són suaus, transpirables i eliminen la humitat, per això són ideals per regular la temperatura corporal mentre es dorm.

Els productes BSensible Naturzinc, estan confeccionats a base de TENCEL™, fibra Lyocel, produïda a partir de la polpa de fusta. És conegut per ser un material natural sostenible i ecològic, ja que es produeix en un procés tancat. A més, el TENCEL™ és suau, absorbent, resistent i biodegradable. S’utilitza àmpliament a la indústria tèxtil per a la confecció de roba, roba de llit i altres productes tèxtils naturals d’alta qualitat

Roba de llit resistent als bacteris

És important que la roba de llit es mantingui neta i higiènica, una cosa vital per aconseguir un son de qualitat. Invertir en roba de llit antibacteriana pot contribuir significativament a aquest esforç. A més dels llençols termoreguladors que controlen la calor i la humitat, la roba de llit amb activitat antibacteriana impedeix el creixement de microorganismes nocius, mantenint un entorn fresc, higiènic i confortable per dormir.

Horari de son coherent

Alguns consells requereixen factors externs, com ara roba de llit de qualitat, però algunes accions provenen d’un mateix. Per exemple, establir un horari de son constant, que és essencial per regular el rellotge intern del cos. Anar a dormir i llevar-se cada dia a la mateixa hora ajuda a sincronitzar el nostre ritme circadià, cosa que facilita agafar el son i despertar-se de forma natural. La constància és clau per promoure la salut i el benestar general.

Minimitzar els estimulants

Evitar estimulants com la cafeïna i l’alcohol a prop de l’hora de ficar-se al llit també és crucial per a un son de qualitat. Aquestes substàncies poden interferir en la capacitat per agafar el son i romandre adormit, alterant el cicle natural del son. Al seu lloc, opta per begudes calmants com el te de camamilla o lavanda. També pots desenvolupar una rutina relaxant abans de ficar-te al llit per indicar al teu cos que és hora de relaxar-se i preparar-se per dormir. Les activitats abans de dormir, com llegir, fer un bany calent, practicar ioga suau, escoltar música relaxant o practicar tècniques de relaxació, redueixen l’estrès i fomenten la sensació de calma, preparant el terreny per a una nit de son reparador.

El somni de qualitat exerceix un paper indispensable en la recerca de la bona salut i el benestar. Comprendre els intricats mecanismes de la termoregulació, que regeixen la temperatura del nostre cos durant els cicles de son, és primordial. Mantenint un entorn fresc per dormir i invertint en solucions innovadores per a la roba de llit, com llençols termoreguladores i roba de llit resistent als bacteris, pot millorar la qualitat del son i la salut en general. Productes com les fundes de coixí impermeables i refrescants BSensible POLARIS o el nòrdic NATURZINC, amb fibra TENCEL™ sostenible, ofereixen beneficis tangibles, garantint confort i frescor durant tota la nit. Poseu en pràctica aquests secrets per dormir millor i gaudir d’una vida més saludable en general!

Publicació relacionada

Últimes notícies

magnifiercross