Què és la dermatitis atòpica i com afecta el son?

Què és la dermatitis atòpica i com afecta el son?

Algunes afeccions de la pell com la dermatitis atòpica poden tenir profunds efectes negatius en els patrons de son. Segons la Federació Europea d’Associacions de Pacients amb Al·lèrgia i Malalties Respiratòries (EFA), s’estima que el 10% dels espanyols pateixen dermatitis atòpica. Fem una ullada a com aquesta condició interromp el nostre cicle de descans.

Què és la dermatitis atòpica?

Es tracta d’un trastorn cutani que provoca sequedat i picor a la pell. De vegades també s’anomena èczema. En general, sol afectar tant nens petits com adults. Les persones amb aquest trastorn solen tenir taques de pell seca incòmodes i fins i tot doloroses, que es poden irritar més a l’hora de ficar-se al llit. Això pot provocar dificultats per dormir.

Com es veu afectat el son?

Es calcula que el 40% de les persones amb trastorns cutanis descobreixen que aquest patiment pertorba el descans de manera habitual. La necessitat persistent de gratar-se la pell ja és incòmode per poder aconseguir un descans adequat, que acaba interferint el son. Així mateix, es poden generar ferides a la pell, cosa que causa un impacte genuí en la qualitat de vida.

Quines són les conseqüències de la privació del son

La manca de son derivada de la dermatitis atòpica pot afectar tots els aspectes de la vida. Per a molts, pot tenir un efecte negatiu en el rendiment de l’endemà a la feina o a l’escola. A més, la privació perllongada del son també pot començar a afectar la salut mental. La regulació de l‟estat d’ànim depèn del descans. Quan una persona no descansa prou, no en pot regular l’estat d’ànim. Això pot començar a tenir efectes negatius en les relacions i altres aspectes de la vida.

Una altra conseqüència de la privació de son és que la funció immunitària disminueix. Una persona és més susceptible a infeccions i malalties quan no descansa prou. Amb el temps, això pot començar a afectar la salut en general.

Què es pot fer?

Per a les persones que pateixen dermatitis atòpica, és important trobar alleugeriment per als problemes de son. Una solució pot ser utilitzar llençols hipoal·lergògens. Aquest tipus de llençols redueixen els casos d’irritació de la pell. La dermatitis atòpica fa que la pell sigui ultrasensible als irritants. Una altra solució pot ser utilitzar productes per a la pell que alleugin els símptomes just abans de ficar-se al llit.

Aquestes són només algunes de les formes en què la dermatitis atòpica pot afectar el son. Si voleu més informació sobre els llençols hipoal·lergògens, conegueu els productes de BSensible ara mateix al nostre lloc web.

Publicació relacionada

Últimes notícies

magnifiercross