Per què és tan important el son REM?

Per què és tan important el son REM?

Mai subestimis el poder d’un son de qualitat. Des de tenir un matalàs còmode fins a una coixinera refrescant, és imprescindible fer tot el possible per aconseguir un son profund, també conegut com a REM. Et presentem algunes raons per les quals el son REM és tan important.

Processament mental

Com molts de nosaltres probablement sabem, el son es produeix al cervell. Quan aconseguim el son REM, és un moment per al processament de la memòria, així com per reconciliar les nostres emocions del dia. Aquest nivell de son constitueix entre el 20 i el 25% del son total en adults sans, segons la Fundació del Son. Quan sortim de la fase REM, ens despertem frescos i preparats per fer front al dia següent. Si no, podem acabar patint fatiga i problemes cognitius perquè el nostre cervell no és capaç de recarregar-se adequadament.

Desenvolupament del cervell

Perquè el cervell es desenvolupi, cal descansar. En entrar en son REM profund, el cervell es pot aletargar i recarregar com cal. És el moment en què les cèl·lules cerebrals s’enforteixen i és essencial per al creixement dels nens.

Creixement infantil

Parlant de nens, sabies que la major part del creixement infantil es produeix durant el son? Perquè les hormones del creixement, que s’activen quan els nens dormen, facin la feina, el nen ha de tenir un entorn de son adequat. Quan un nen pateix problemes com l’apnea del son, que li impedeixen assolir el son REM, pot acabar tenint deficiències en el creixement. Una hora de ficar-se al llit regular, un protector de matalàs impermeable i una coixinera refrescant poden ajudar.

Restauració corporal

Després d’un llarg dia a la feina o a l’escola, no hi ha res com poder relaxar-se al llit. Quan entrem en fase REM, no sols el nostre cervell es restaura, sinó també el nostre cos. Els nostres músculs, lligaments i ossos es poden refer dels esdeveniments del dia.

Somnis

Finalment, però no per això menys important, no podem somiar sense entrar a la fase REM. Els somnis tenen diversos significats a totes les cultures. Sovint, les persones somien esdeveniments passats. Algunes persones poden somiar el que veuen per al futur. Algunes persones poden viure la seva vida de fantasia als seus somnis. Altres creuen que els somnis poden revelar profecies. Sigui el que sigui el que creguis que signifiquen els somnis per a tu, el son REM és essencial per experimentar-ho.

Com podeu veure, el son REM és essencial perquè adults i nens tinguin una vida sana. Aquest son profund és essencial per restaurar el cervell i el cos. Crea un entorn de son ideal amb una funda de coixí fred i impermeable. Contacta’ns avui mateix per obtenir més informació.

Publicació relacionada

Últimes notícies

magnifiercross