Com preparar-se per a la temporada de grip i refredats

Com preparar-se per a la temporada de grip i refredats

És important preparar la casa pels mesos en què l’aire és sec i el temps fresc per evitar agafar refredats o grips. No esperis fins a l’últim moment i llegeix aquests consells per començar a preparar-te avui mateix.

Porta una dieta saludable

Mantenir una dieta nutritiva és important per conservar un sistema immunitari sa durant la temporada de refredats. Encara que durant l’hivern és inevitable arraulir-se amb menjars reconfortants, cal evitar passar-se. En el seu lloc, consumeix més verdures, peix, iogurt, nabius, cítrics, civada, fruits secs i espècies com canyella, gingebre i all. Aquests aliments nutritius t’ajudaran a mantenir un intestí sa, que és responsable de molts dels processos de desintoxicació, immunològics, nutricionals i metabòlics del cos.

Fes exercici regularment

Com diuen els metges, l’exercici freqüent reforça el sistema immunitari. És cert que amb el fred pot resultar més difícil sortir a fer exercici. Tot i això, hi ha opcions! Busca un gimnàs, crea un espai d’entrenament a casa, practica ioga, estira o surt a passejar i fer senderisme. L’important aquí és fer un esforç conscient per mantenir-se actiu pel benestar. Com més actiu siguis, més funcional serà el teu sistema immunològic.

Desinfecta’t amb regularitat

Els gèrmens són a tot arreu, per la qual cosa és important estar preparat amb tovalloletes desinfectants, desinfectant de mans, sabó de mans i tovalloles de paper. Assegura’t de desinfectar cada dia els poms de les portes, els telèfons i els comandaments a distància. A més, si hi ha nens a casa, recorda’ls que es rentin les mans sovint per evitar emmalaltir.

Tingues cura de la higiene pel son

Dormir les hores adequades és fonamental per no refredar-se. Per tant, una higiene per aconseguir un son saludable és imprescindible. Això vol dir comptar amb un entorn i rutines diàries que promoguin un son constant i ininterromput. Comença per mantenir un horari de son estable, fer que el dormitori sigui còmode i tenir un llit que impedeixi la propagació de gèrmens. Recorda que els llits, els coixins i els llençols també retenen cèl·lules mortes, pols i gèrmens. Aquests gèrmens poden venir del col·legi del teu fill o d’un hoste que hagi viatjat amb avió o amb tren fins a casa teva. Així que sí, cal cuidar els llits especialment durant aquesta temporada de refredats i grip.

Potser la solució més pràctica és preparar els llits de casa com una fortalesa contra els bacteris. Utilitza el protector de matalàs TENCEL de BSensible, que ajuda a mantenir la superfície seca i fresca gràcies a la seva excel·lent gestió de la humitat que, en conseqüència, redueix el creixement bacterià. Aquest protector actua com a barrera natural contra els àcars de la pols (que són la principal causa de les al·lèrgies respiratòries).

Un altre gran element per al llit és el llençol de sota impermeable NaturZinc de BSensible. Aquest producte mantindrà el llit saludable gràcies a les propietats antibacterianes permanents. I per últim, però no menys important, utilitza el nòrdic NaturZinc de BSensible per gaudir d’un hivern suau i càlid. Aquest edredó és perfecte per al fred, ja que permet escollir entre diferents graus de calidesa. Absorbeix la humitat i manté el cos a una temperatura constant. Ara, tota la llar comptarà amb llits prou acollidors i segurs per afrontar aquesta estació sense que ningú es posi malalt.

Comprova la farmaciola

Revisa la teva farmaciola per veure què té i llença tot el que estigui caducat. Assegura’t de portar sempre descongestius, antifebrils, analgèsics i antitusius. Ah! I no oblidis comprar un termòmetre.

Vacuna’t

Si encara no ho has fet, ara és el moment de reservar cita per vacunar-te. Procura vacunar-te contra la grip perquè el teu sistema immunitari tingui prou temps per acumular tots aquests anticossos importants que protegiran l’organisme contra la temporada de grip. Les vacunes són importants perquè redueixen al mínim les possibilitats de contraure i propagar virus.

Tot i que els virus poden aparèixer a qualsevol època de l’any, les probabilitats augmenten durant les estacions més fredes. Però pots evitar emmalaltir preparant-te i prenent les mesures adequades per augmentar les teves possibilitats de mantenir-te sa. Recorda que una casa (i un llit!) ben equipats són el camí a seguir durant aquesta temporada.

Publicació relacionada

Últimes notícies

magnifiercross