3 consells perquè tinguis el millor descans de la teva vida

3 consells perquè tinguis el millor descans de la teva vida

Dormir bé és important, però moltes persones no aconsegueixen una qualitat de descans que els permeti despertar sentint-se renovades. Si vols assegurar unes bones hores de son, hauries de tenir en compte aquests 3 consells.

Considera millorar la qualitat dels teus llençols

La roba de llit amb la que dorms pot tenir un impacte més gran del què creus en la qualitat del teu descans nocturn, de manera que no és convenient que compris qualsevol llençol. Si la teva pell és sensible, per exemple, la roba de llit hipoal·lèrgica pot ajudar a reduir la incomoditat i permetre’t una nit de son sense irritació. Els llençols hipoal·lèrgics també són excel·lents per als que no tenen pell sensible, ja que tenen moltes propietats antibacterianes que contribueixen a reduir les males olors. Tant si els teus llençols són hipoal·lèrgics o no, l’ideal és rentar-los cada 10 dies, ja que dormir amb llençols nets millora el descans. De fet, aproximadament tres quarts de la població admeten que l’olor dels llençols acabats de rentar els ajuda a dormir millor.

Crea una rutina

Potser creguis que només els nens necessiten tenir un horari establert per dormir, però de fet aquest tipus de rutina pot contribuir a que els adults mantinguin un esquema de son saludable. Anar al llit a la mateixa hora cada nit pot ajudar al teu cos a entrar en una rutina que et facilitarà agafar el son i sostenir-lo durant la nit. Recorda que has de mantenir aquesta rutina fins i tot en els teus dies lliures, ja que d’una altra manera podries alterar el rellotge intern i hauries de començar el procés d’adaptar-te a la rutina de nou.

Filtra la llum blava

La llum és ideal per mantenir-te despert, i l’exposició a ella al matí pot ajudar-te a sortir del llit més fàcilment. No obstant això, si intentes dormir, la llum no és la teva aliada ja que pot causar problemes per agafar el son. La llum blava, del tipus que produeixen els mòbils i els ordinadors pot dificultar bastant el son ja que redueix la producció de melatonina i et manté despert durant més temps. L’ideal és que apaguis el televisor i els llums brillants almenys dues hores abans d’anar-te’n al llit. Si has d’utilitzar el teu mòbil o ordinador durant aquest període seria convenient que utilitzessis lents per a llum blava o alguna aplicació en els teus dispositius per bloquejar-la.

 

Una bona nit de descans és important per molts motius, no només per sentir-te renovat al matí. Si portes un temps sense descansar bé, considera posar en pràctica aquests consells per recuperar el control del teu esquema de son i despertar-te llest per enfrontar el dia sense sentir que no has pogut dormir en tota la nit.

Publicació relacionada

Últimes notícies

magnifiercross