Com són les vacances i el descans als diferents països d’Europa?

Com són les vacances i el descans als diferents països d’Europa?

Com a fabricant líder de roba de llit d’alta qualitat amb presència a diversos països, ens preocupem per conèixer bé tots els nostres clients. Investiguem molt no només sobre materials naturals i darreres innovacions en roba de llit, sinó també sobre com dormen les persones de diferents llocs i què els ajuda a relaxar-se. Amb aquesta informació, entenem millor com oferir les millors solucions per a cadascun dels nostres clients.

Aquest article repassa tant els hàbits de vacances com el descans quotidià dels habitants de diversos països europeus. El son i el temps de descans són importants per mantenir-nos sans i preparats per a les activitats quotidianes. Però és interessant veure com aquests hàbits poden canviar d’un país a un altre segons els diferents costums.

1. Espanya

Espanya és coneguda pel seu estil de vida relaxat i els descansos freqüents al llarg de l’any. De fet, segons estudis realitzats, el temps mínim legal de vacances és de quatre setmanes cada any. Els espanyols ens acostumem a agafar un mes de vacances a l’estiu, sovint a l’agost. Pel que fa als hàbits de descans o son, la migdiada ha exercit històricament un paper important a les nostres rutines diàries. Tot i això, en els últims anys s’ha tornat menys habitual, sobretot a les zones urbanes. De tota manera, a les ciutats més petites i a les zones rurals de Catalunya encara és possible trobar gent que manté aquesta tradició, i fins i tot comerços i botigues tanquen durant unes hores a primera hora de la tarda.

A la nit, és costum anar-nos-en a dormir més tard que altres països. Això és perquè, en general, tendim a sopar més tard i, per tant, moltes persones es fiquen al llit entre les 11 i les 12 de la nit. Encara que aquests patrons proporcionen una visió general, sempre hi ha variacions entre els individus, i depenent de la regió on visquin.

2. França

França és coneguda per respectar la conciliació de la vida laboral i familiar. Legalment, el temps mínim de vacances és de cinc setmanes (o 25 dies) a l’any per als que treballen a jornada completa. Molts francesos es prenen vacances llargues durant els mesos d’estiu, normalment al juliol o agost. Pel que fa als hàbits de descans, igual que a Espanya, els francesos tenen un concepte conegut com a “déjeuner” o “pause déjeuner”, que consisteix en una pausa al migdia per relaxar-se, gaudir d’un àpat i, potser, dormir una mica. No obstant això, moltes persones tenen ara períodes més curts per menjar i potser no tenen l’oportunitat de fer aquesta pausa.

Pel que fa als hàbits de son nocturn, els francesos es fiquen al llit generalment entre les 10 i les 12 de la nit, depenent de les preferències personals i els horaris de treball. L’adult mig francès acostuma a dormir entre 7 i 8 hores per nit.

3. Alemanya

Els alemanys valoren molt les vacances i se solen agafar diverses setmanes lliures. El temps mínim legal de vacances és de quatre setmanes cada any. Com a Espanya i França, molts alemanys s’agafen un descans més llarg durant els mesos de l’estiu, tot i que també és habitual que es prenguin vacances més curtes al llarg de l’any.

Aquest país també fa molt èmfasi en la conciliació de la vida laboral i familiar, cosa que garanteix suficients hores de son i descans. La cultura alemanya valora una bona nit de son i dóna prioritat a descansar prou per mantenir el benestar general. Per això mateix no és estrany que també parin atenció a l’entorn de descans. Això últim inclou un matalàs còmode, una habitació tranquil·la i roba de llit adequada.

4. Països Baixos

Als Països Baixos, els treballadors a temps complet tenen dret a un mínim de quatre setmanes o 20 dies de vacances pagades a l’any. Tot i això, moltes empreses ofereixen més dies de vacances o convenis col·lectius que proporcionen més temps de vacances. També és habitual que els holandesos agafin les vacances anuals al juliol i l’agost. Valoren agafar temps per donar prioritat al relax, passar temps amb la família i els amics i dedicar-se a aficions durant les vacances.

A més, també donen prioritat a dormir suficientment per mantenir la seva salut i productivitat. Pel que fa a la nit, l’hora mitjana de ficar-se al llit als Països Baixos tendeix a situar-se entre les 10 de la nit i la mitjanit, de manera similar a altres països occidentals. També donen prioritat a crear un entorn confortable per dormir, cosa que inclou tenir un bon matalàs, roba de llit adequada i una habitació tranquil·la i fosca.

5. Itàlia

A Itàlia, el temps mínim legal de vacances és de quatre setmanes a l’any i els italians les solen agafar a l’agost, ja que moltes empreses i comerços tanquen durant algunes setmanes d’aquest mes. També tenen la tradició cultural del “ripós” o descans vespertí, normalment després de dinar o durant les hores més caloroses del dia, sobretot a les regions del sud.

Pel que fa als hàbits de son nocturn, els italians solen tenir un horari més tardà en comparació amb altres països. Se sol sopar més tard i no és estrany que les activitats socials, com quedar amb els amics o sortir a fer una passejada, es prolonguin fins a altes hores de la matinada. Com a conseqüència, l’hora d’anar-se’n al llit pot ser relativament tardana, i molts italians es fiquen al llit entre les 11 de la nit i la mitjanit.

6. Països nòrdics

Els països nòrdics, que inclouen Islàndia, Noruega, Dinamarca, Finlàndia i Suècia, són coneguts per la seva alta qualitat de vida i un fort èmfasi en la conciliació entre la vida laboral i la familiar. El temps mínim legal de vacances oscil·la entre 20 i 30 dies de vacances pagades cada any. Molts es prenen els mesos de juliol i agost per gaudir de les vacances. A Islàndia, a causa dels atractius naturals de la regió, com les aigües termals i les glaceres, molta gent opta per explorar el país.

Com queda demostrat, els europeus solen donar prioritat a la conciliació de la vida laboral i familiar i donen gran importància al temps de lleure. Molts països tenen polítiques de vacances molt generoses i gaudeixen de les vacances d’estiu els mesos de juliol i agost. També comparteixen hàbits similars de descans i son. És important assenyalar que el que hem exposat aquí són observacions generals, i que les pràctiques poden variar dins de cada país i entre les persones.

Publicació relacionada

Últimes notícies

magnifiercross