Com incrementar el rendiment esportiu amb una millor qualitat de descans

Com incrementar el rendiment esportiu amb una millor qualitat de descans

La qualitat del descans és un dels principals problemes al que s’enfronten els esportistes quan intenten millorar el seu rendiment. En general, dormir millor està relacionat amb un exercici de millor qualitat. Però, per què passa això? Vegem-ne el motiu.

 

Per què els esportistes no intenten millorar el descans com a primera opció per millorar el rendiment?

Tots els esportistes volen millorar el rendiment. Tant si ets un professional com un novell que comença a practicar un esport, segurament aspires a millorar i guanyar. Malauradament, no sempre és tan senzill. Hi ha molts factors que poden afectar el teu rendiment, i sempre és important consultar un metge si et preocupa tenir algun problema físic. En la majoria dels casos, els esportistes atribueixen els seus problemes de rendiment a problemes físics (lesions, força, etc.) abans de considerar que la manca de son podria ser la causa.

 

Dormir millor pot millorar el rendiment esportiu

Hi ha moltes raons per les quals dormir millor pot afectar positivament el rendiment esportiu. Per començar, la funció del son és ajudar que el teu cervell i el teu cor aconsegueixin el seu merescut descans. Mentre estem desperts, ens movem i reaccionem constantment, per la qual cosa el nostre cor treballa més dur perquè ho puguem fer. En dormir, el teu cos descansa i es recupera de les exigències del dia. És difícil recuperar-se d’una lesió o malaltia sense dormir bé. A més, les citocines, hormones que han d’ajudar a combatre infeccions, també s’alliberen durant el son. Això pot reduir el període de recuperació. Per descomptat, el teu rendiment no només es veu afectat pel teu cos. La salut mental també hi influeix. El somni és important a nivell cognitiu, ja que permet que el cervell es relaxi i es recarregui. Dormir malament fa que sigui més difícil concentrar-se als entrenaments i la competició.

 

Millorar el descans

En gran mesura, la qualitat del teu descans depèn de l’ambient on dorms. Si no estàs còmode hauries de considerar comprar roba de llit que et permeti dormir millor. Per exemple, aproximadament tres quarts de les persones diuen sentir-se millor després de dormir en llençols acabats de rentar. Assegura’t que l’ambient on dorms sigui òptim per al descans. A més, assegura’t de practicar una rutina abans d’anar al llit que et prepari per a una bona nit de descans. Aquesta rutina pot incloure activitats com apagar el mòbil, llegir o meditar abans d’anar al llit. Si estàs intentant millorar el teu rendiment esportiu, és convenient que comencis per avaluar la qualitat del teu descans. És probable que dormir bé millori el teu rendiment en general.

Publicació relacionada

Últimes notícies

magnifiercross