Bacteris i brutícia amagades. Quan va ser la darrera vegada que vas canviar el coixí de viatge?

Bacteris i brutícia amagades. Quan va ser la darrera vegada que vas canviar el coixí de viatge?

Un coixí de viatge passa per tota una travessia, ja sigui amb avió o amb cotxe. Està en contacte amb moltes superfícies, exposat a milers de persones i probablement hagi tocat diverses cares si altres l’han fet servir també. A més, és molt comú oblidar rentar-los abans i després del viatge, per la qual cosa a hores d’ara ha acumulat suor, saliva,  pols i gèrmens. És a dir, està brut i no és còmode ni bo per a la salut. A continuació, oferim algunes idees per evitar emmalaltir per un coixí de viatge infestat de bacteris.

Com s’embruten els coixins de viatge?

Els coixins que s’ofereixen durant un vol vénen embolicats en plàstic, però no són nous. Igual que les mantes, solen reutilitzar-se degut a la freqüència dels vols. Això vol dir que han estat utilitzats per diversos passatgers abans que tu. Una investigació realitzada fa uns anys va descobrir que els coixins i les mantes tenien restes de Pseudomonas paucimobilis, coneguda per causar infeccions pulmonars i oculars. Ni aplicant desinfectant els gèrmens desapareixen.

Però no són només els coixins que ofereixen les aerolínies. Els d’ús exclusiu dels passatgers molt probablement també estiguin bruts. Possiblement hagin caigut i entrat en contacte amb superfícies brutes, o hagin estat amagats en un armari acumulant brutícia amb el temps, o potser han estat utilitzats per tots els membres de la família. Potser és el moment de comprar-ne un de nou.

Quina és la vida útil d’un coixí de viatge?

Com a regla general, la seva vida útil és de dos anys, ja que probablement per aquest moment el coixí estigui infestat de gèrmens. No n’hi haurà prou amb rentar-los després d’un temps, ja que poden acumular diferents nivells de brutícia i al·lèrgens segons el material del que estiguin fets.

Per exemple, els que estan fabricats amb materials hipoalergènics resisteixen la brutícia i els àcars de la pols amb més eficàcia que altres. Per la seva banda, els fabricats amb materials sintètics poden acumular més pols i, per tant, tenen menys vida útil.

Coixí viscoelàstic de viatge TRAVELLER

Independentment del tipus de coixí, la majoria dels experts coincideixen que han de ser reemplaçats en algun moment. Els de més qualitat, com el coixí viscoelàstic de viatge TRAVELLER, tendeixen a resistir millor la pols i a durar més temps. Equipat amb una coixinera impermeable, evita la filtració de líquids i la inhalació dels àcars de la pols que són la principal causa d’al·lèrgies respiratòries. És més, gaudeix de propietats antibacterianes permanents obtingudes de forma natural, sense tractaments nocius. El teixit transpirable actua com una segona pell millorant el confort i permetent convertir qualsevol racó del món en un santuari de relax.

Els gèrmens i al·lèrgies durant els viatges són cosa del passat, ja que aquest coixí de viatge ha estat dissenyat per brindar confort i protecció vagis on vagis. És hora de viatjar amb un coixí de qualitat que durarà tant com un viatge arreu del món!

Publicació relacionada

Últimes notícies

magnifiercross