4 Senyals que els teus hàbits de son són saludables

4 Senyals que els teus hàbits de son són saludables

Tot i que tots coneixem la importància del bon descans, moltes persones no ho aconsegueixen malgrat els seus esforços. Tot i això, moltes altres sí que han aconseguit dominar l’art de dormir plàcidament. Vegem alguns senyals que us ajudaran a avaluar si els vostres hàbits de son són saludables.

1. Tens una rutina a l’hora de ficar-se al llit

Dormir bé comença abans de tancar els ulls. De fet, segons l’Institut Nacional de Trastorns Neurològics i Accidents Cerebrovasculars, hauries de començar a preparar-te per dormir unes 2 hores abans de ficar-te al llit. Una rutina saludable a l’hora d’anar al llit inclou elements clau. En primer lloc, cal començar a reduir les activitats unes 2 hores abans de ficar-se al llit. Això no vol dir deixar de ser productiu. Pots dedicar-te a activitats més lentes, com fer tasques lleugeres, banyar els nens i ficar-los al llit, o passejar les mascotes.

En segon lloc, apagar les pantalles una hora abans de ficar-se al llit. Això dóna al cervell un descans necessari d’exposició a la llum blava. En lloc d’entretenir-se amb la tele, l’ordinador o el mòbil, molts practiquen passatemps relaxants com ara conversar amb algú, llegir, pintar o fer trencaclosques. Finalment, apagar els llums i anar al llit. Utilitzar l’habitació només per passar temps en parella i dormir ajuda a indicar al cos que aquest espai és només per dormir. Renovar la roba de llit també és una bona manera de dormir millor, especialment si tries un nòrdic d’hivern i estiu.

2. Pots agafar el son ràpidament

Si et quedes adormit entre 15 i 30 minuts després d’apagar els llums i tancar els ulls, aleshores és senyal que tens hàbits de son saludables. Si trigues molt més que això a quedar-te adormit, és probable que tinguis trastorns del son.

3. No et despertes diverses vegades per nit

És normal despertar-se una vegada durant la nit, però fer-ho diverses vegades no és saludable. Porta un registre de quantes vegades et despertes durant la nit per poder comentar-ho amb el teu metge.

4. No et costa sortir del llit

Tothom està una mica atordit al matí, però si tens greus problemes per posar-te en marxa, probablement vol dir que no estàs dormint prou a la nit. Una rutina de son veritablement saludable fins i tot farà innecessari l’ús d’un despertador. No obstant això, poques persones tenen aquest nivell de son saludable.

Si els teus hàbits de son no s’assemblen gens als que esmentem en aquest article, no et desanimis. Pots millorar-los modificant les teves rutines a l’hora de ficar-te al llit. Consumir menys cafeïna o adquirir roba de llit de millor qualitat pot ajudar molt. Escollir un nòrdic d’hivern i estiu també pot ser una forma estupenda de fer que el teu llit sigui més còmode i funcional. Fes una ullada als nostres productes de BSensible i descobreix la màgia del veritable descans.

Publicació relacionada

Últimes notícies

magnifiercross