Propietats úniques

DESCOBREIX LES NOSTRES FIBRES

Parem especial atenció a les matèries primeres que escollim per a la fabricació dels nostres productes, ja que aquestes decisions tenen un impacte directe en la qualitat del descans i, per descomptat, en el medi ambient.

Confiem en fibres d’origen natural com les fibres TENCEL™ així com les fibres SMARTCEL que ajuden a mantenir l’equilibri ambiental integrant-se en el cicle de la natura.

Aquestes fibres s’obtenen a partir del material renovable de la fusta i estan certificades BIOBASED per la USDA, es fabriquen mitjançant processos de producció respectuosos amb el medi ambient, estan certificades com a compostables i biodegradables, i així poden tornar completament a la natura. Si vols més informació sobre la sostenibilitat d’aquestes fibres, visita l’apartat de sostenibilitat.

Els increïbles avantatges de la fibra TENCEL

Logo Tencel

Segurament estàs acostumat al cotó, la llana, la seda, el polièster…

Ara podràs afegir a la llista la fibra TENCEL™, que supera a totes les anteriors en confort natural, suavitat per a la pell i regulació tèrmica, i que utilitzem en la confecció de la majoria dels nostres productes BSensible®. La fibra TENCEL™ es fabrica a partir de fusta d’origen sostenible, que es transforma en polpa de fusta i finalment en fibres cel·lulòsiques. Es tracta d’un procés ambientalment responsable, perquè l’aigua es recicla completament i es reutilitza el dissolvent amb un percentatge de recuperació superior al 99%. Per tant, és millor per a tu i per al planeta.

Aquest sistema va rebre el Premi Tecnològic al Desenvolupament Sostenible als Premis Empresarials Europeus de Medi Ambient.

Transformació fibra

Gràcies a les seves extraordinàries propietats i característiques, molts dissenyadors de moda de renom utilitzen aquesta fibra per a les seves confeccions.

Suau amb la pell

Quan s’observen amb un microscopi electrònic, les fibres de TENCELTM Lyocell presenten una superfície de fibra llisa de cel·lulosa natural que proporciona una sensació agradable als teixits i assegura un confort de llarga durada fins i tot després de moltes rentades.

Suau amb la pell

Excel·lent gestió de la humitat, imprescindible per a un bon descans

Les fibres TENCELTM t’ofereixen un entorn de benestar sa i natural.
L’estructura de les fibres de TENCELTM Lyocell regulen l’absorció i l’alliberament d’humitat, col·laborant amb el sistema natural de regulació de la temperatura del cos i permetent dormir còmodament fins i tot en condicions humides. A més, la reducció de la humitat crea un entorn desfavorable per al creixement bacterià, augmentant les propietats higièniques del teixit.

Absorció de la humitat

La capacitat d’absorció de la humitat de les fibres TENCELTM és la més alta del mercat, amb una distribució molt més homogènia. Alhora, la seva capacitat de dissipació i assecat és molt superior al de la resta de teixits.

SMARTCEL

La fibra Smartcel és una fibra innovadora a base de cel·lulosa natural (Lyocell), a la que s’incorpora Òxid de Zinc de manera permanent mitjançant un procés de fabricació patentat i sostenible.

La incorporació de l’Òxid de Zinc durant la fabricació de la fibra és molt important per a les propietats del teixit, ja que, a diferència de la majoria dels tractaments d’acabat tèxtil, no desapareix a mesura que el producte es renta.

Bedding Industrial Begudà SL té l’exclusiva mundial de la fibra Smartcel.

Per què hi ha Òxid de Zinc en els nostres productes? És bo o dolent?

El zinc és un mineral essencial per a la vida. Es tracta d’un antioxidant que protegeix les cèl·lules de la pell, és bàsic pel creixement del cabell i les ungles, resulta fonamental pel desenvolupament muscular, el sistema cognitiu i nerviós, a la vegada que reforça el sistema immunitari.

Està present en molts aliments naturals, en productes destinats a millorar la salut d’adults i nadons i també en cosmèticssabonsxampús

L’Òxid de Zinc incorporat als productes BSensible® aporta importants beneficis: és ideal per a persones amb pells sensibles o amb afeccions cutànies (èczemes, neurodermitis…), té propietats antibacterianesredueix olors i molt més.

I totes aquestes propietats han estat testades i certificades pels laboratoris més prestigiosos.

Els productes BSensible han estat els primers en rebre la certificació “ALL NIGHT FRESH” pel prestigiós Institut Hohenstein. Aquesta certificació demostra que els productes BSensible duren més temps sense bacteris i proporcionen una frescor i una comoditat de llarga durada.

Certificats

Com és possible tenir tot aquest confort i sostenibilitat i alhora protegir el meu llit?

Mitjançant una membrana impermeable, transpirable, altament elàstica i imperceptible que
actua com una segona pell gràcies a la tecnologia Dermofresh®.

Aquesta membrana és una estructura sòlida que actua com una barrera per a l’aigua i l’aire, impedint el pas de partícules, però alhora, els components hidrofílics de la membrana absorbeixen molècules de vapor d’aigua (procedents de la transpiració) i les transporten d’un costat a l’altre de la membrana, a través d’un procés de difusió.

La humitat i la temperatura funcionen com a motor d’aquest procés, ja que són superiors a la superfície del producte en contacte amb l’usuari, i per això el vapor d’aigua migrarà cap a l’exterior evitant la retenció d’humitat i proporcionant una sensació de confort.

Sembla un procés complex, però el funcionament és el mateix que el de la nostra pell; no deixa passar els líquids, però a la vegada transpira (1 litre d’aigua per metre quadrat al dia).

Teixit

Com mesurem la impermeabilitat?

El producte aguanta més de 500 cm de columna d’aigua. Això vol dir que, si poséssim una columna d’aigua damunt el producte, fins que l’aigua no superés una alçada de 5 m, l’aigua no traspassaria el producte.

Però, el poliuretà no és un plàstic?  És sostenible?

Utilitzem pel·lícula de poliuretà (PU) per impermeabilitzar els nostres llençols. Actualment, el PU és el material més segur, de millor rendiment i més inofensiu que es pot fer servir per impermeabilitzar els nostres productes.

Malgrat que el PU és un termoplàstic amb dependència dels combustibles fòssils, també és inherentment més sostenible que la majoria dels altres plàstics. Tampoc conté productes químics que interfereixin amb els sistemes endocrí i hormonal, ni contribueix al canvi de pH al sòl o a l’aigua.

Però, què passa amb tota aquesta contaminació de residus plàstics? Tot i que més del 95% dels residus que es troben als oceans són termoplàstics, el PU representa menys del 2% d’aquests residus, la majoria dels quals són plàstics d’un sol ús.

Els nostres productes estan dissenyats per ser duradors, i és molt poc probable que acabin al medi ambient, però treballem constantment en la recerca de nous materials per tal que, en el moment que descobrim una millor opció, siguem els primers a utilitzar-la.

Igual que amb les fibres, les membranes que fem servir són d’alta qualitat, produïdes a Europa mitjançant processos de producció respectuosos amb el medi ambient i certificades per OEKO-TEX®.

magnifiercross