Per què sempre ha d’evitar els coixins i mantes proporcionades als avions

Per què sempre ha d’evitar els coixins i mantes proporcionades als avions

Encara que els coixins i mantes de les aerolínies puguin semblar còmodes, el més probable és que estiguin plens de gèrmens. Molts pensen que no passa res per utilitzar-los, però el fet que estiguin embolicats en plàstic no vol dir que estiguin nets ni, encara menys, que siguin nous. A continuació, algunes bones raons per les quals és recomanable evitar-ne l’ús.

1. Qüestions d’higiene

Els coixins de les companyies aèries es reutilitzen diverses vegades i sovint no es netegen a fons entre usos. Tot i que això pot variar d’unes aerolínies a d’altres, molts auxiliars de vol i fins i tot investigacions han revelat que alguns opten per reutilitzar mantes i coixins després de cada vol. Segurament haureu notat que, una vegada arriba l’avió a la pista, el període d’espera perquè la següent tanda de passatgers abordi és curt, per la qual cosa és impossible disposar del temps suficient per rentar i desinfectar adequadament aquests articles. Fins i tot a les companyies aèries que afirmen rentar els coixins i mantes després de cada ús, és assenyat qüestionar com de netes i fresques estan realment. Tingueu en compte que fins i tot si es renten, aquests articles no són nous, ni d’ús exclusiu. Abans d’arribar a la vostra mà, han passat per milions de passatgers que hi han posat les cares (i els gèrmens).

2. Productes químics nocius

En el cas d’aquelles aerolínies que garanteixen que els coixins es renten després de cada ús, és important tenir en compte que utilitzen detergents a l’engròs que contenen productes químics tòxics. Investigadors de la Universitat de Washington van estudiar els productes de bugaderia més venuts i van descobrir que emetien dotzenes de substàncies químiques diferents identificades com a tòxiques o perilloses, incloses dues classificades com a carcinògenes. Així que, encara que tècnicament estiguin “nets”, aquests articles posen en perill la vostra salut amb substàncies com la dietanolamina (associada a irritació cutània i ocular, i possiblement a problemes hepàtics), els destil·lats de petroli (associats a càncer i danys pulmonars), l’etoxilat de nonilfenol (tòxic per als nervis, irritant per a la pell, possible alterador hormonal, tòxic per a la vida aquàtica), etc.

També cal anar amb compte amb els productes que es compren a les botigues com a recurs d’última hora. Aquests coixins solen estar fabricats amb materials nocius i farcits de boletes de poliestirè, que són tòxiques i fins i tot estan relacionades amb danys genètics en els glòbuls blancs i amb determinats càncers de la sang.

Si us preocupa la neteja dels coixins dels avions o sou propensos a les al·lèrgies, el millor que podeu fer és comprar i portar el vostre propi coixí. El nostre coixí viscoelàstic de viatge TRAVELLER s’ha fabricat específicament per viatjar per tal de proporcionar comoditat i preservar la vostra salut. Aquest coixí és impermeable i lliure de substàncies nocives, ideal per a les pells més sensibles. També és hipoalergènic i inhibeix el creixement bacterià de forma natural i permanent.

3. Estan fabricats amb material sintètic i s’emmagatzemen a granel

Les aerolínies no inverteixen en coixins d’alta qualitat, ja que la relació de costos no els ho permet. Per aquest motiu, opten per oferir coixins barats, fabricats amb materials tòxics i farcits sintètics que solen estar compostos de fibres de polièster siliconades. En el cas que no ho sapigueu, el polièster vessa substàncies químiques desagradables, la principal de les quals és l’etilenglicol. Aquesta toxina es desprèn dels coixins, cosa que significa que els qui els utilitzen estan exposats a inhalar-la mentre dormen. Per no parlar que també es pot absorbir a través de la pell, cosa que pot provocar irritació cutània i ocular, entre altres coses. Atès que aquests coixins i mantes es compren en grans quantitats, la majoria solen emmagatzemar-se a granel, cosa que augmenta el risc d’exposició a gèrmens, bacteris i fins i tot al·lèrgens. Si patiu al·lèrgies o algun tipus de sensibilitat, utilitzar un coixí proporcionat per una companyia aèria pot augmentar el risc d’una reacció adversa.

El coixí de viatge BSensible es fabrica amb responsabilitat social, sostenibilitat mediambiental i teixit d’origen natural lliure de substàncies nocives. Això no només beneficia la vostra salut, sinó també el medi ambient.

Tenint en compte aquests factors i si prioritzeu la comoditat i la higiene, el millor és portar la vostra pròpia manta i el coixí viscoelàstic de viatge TRAVELLER en el proper vol. D’aquesta manera, podreu assegurar-vos un descans més confortable, sabent que compteu amb un article hipoalergènic, net i d’ús exclusiu personal.

Publicació relacionada

Últimes notícies

magnifiercross