Vols descansar millor? Segueix aquests 4 consells

Vols descansar millor? Segueix aquests 4 consells

Per portar una vida més sana és indispensable tenir un bon descans. El son REM ocupa entre un 20 i un 25% del temps de son d’un adult saludable i és necessari per a la salut física i mental. Si tens problemes per dormir, hi ha maneres de posar-hi remei sense necessitat de fer canvis dràstics a la teva vida. Ja sigui posar atenció a la teva dieta o canviar la roba de llit per nous llençols per a pell sensible, pots aplicar aquests consells fàcilment.

 

Segueix una rutina

Al teu cos li agraden les rutines i establir un patró de conducta cada nit, que permet saber quan és moment de preparar-se per dormir. Això t’ajudarà a relaxar-te i farà que el teu cervell enviï el senyal que és hora de descansar. Dissenya una rutina simple i còmoda que t’ajudi a desconnectar-te al final de la nit i veuràs com dorms molt millor.

 

Crea un ambient tranquil

Dormir ha de ser una experiència relaxant, per això és convenient disposar d´un espai segur i tranquil per descansar cada nit. Intenta que la teva habitació tingui un ambient el més relaxat possible. Comptar amb roba de llit que s’adapta a les necessitats del teu cos t’ajudarà a aconseguir-ho. Si els teus llençols no són còmodes, canvia’ls per uns per a pell sensible. També assegura’t que la il·luminació sigui suau i posa música tranquil·la. Si et pots relaxar a la teva habitació és més probable que dormis bé.

 

Evita les pantalles abans de dormir

Deixa el mòbil a una altra habitació i llegeix un llibre en lloc de veure una pel·lícula abans d’anar al llit. La llum de les pantalles dificulta agafar el son a la nit ja que estimula el teu cervell a mantenir-se despert. Revisar les xarxes socials també et pot estressar. Així que si vols relaxar-te, evita les pantalles abans de dormir.

 

Limita el consum de cafeïna durant el dia

Si ets sensible a la cafeïna, és millor limitar-ne el consum cap al final del dia. En cas contrari, és possible que el teu cos i la teva ment segueixin actius al moment d’anar al llit. Pots reemplaçar el teu cafè de la tarda per infusions o cafè descafeïnat. És important que aconsegueixis descansar bé a la nit, sobretot si tens problemes per dormir. Inverteix en llençols per a pell sensible, deixa el mòbil i beu una tassa de te. Això et predisposarà a dormir millor.

Publicació relacionada

Últimes notícies

magnifiercross