Viatjar i dormir sense riscos durant el brot de la verola del mico

Viatjar i dormir sense riscos durant el brot de la verola del mico

Per si la pandèmia de coronavirus no fos suficient, la verola del mico ha estat declarada emergència sanitària mundial per l’Organització Mundial de la Salut. Afortunadament, aquest virus és menys contagiós i hi ha maneres clares i fàcils de protegir-se, així com maneres de prevenir el seu contagi. És important tenir en compte que, a diferència dels brots anteriors de la verola del mico, aquest es propaga principalment pel contacte directe de persona a persona, i també a través del contacte amb peces de roba, roba de llit, coixins de viatge i altres objectes. Si vols protegir-te millor, segueix les recomanacions d’aquest article.

El brot de la verola del mico

La verola del mico és una malaltia vírica infecciosa que pot afectar els éssers humans i alguns animals. Els símptomes inclouen febre, dolor muscular i una erupció que forma incòmodes i doloroses butllofes. La durada dels símptomes sol ser de dues a quatre setmanes i pot haver-hi símptomes lleus i fins i tot algunes persones que la contrauen sense cap símptoma. Tot i això, els casos poden ser greus, especialment en persones amb sistemes immunitaris suprimits, nens o dones embarassades. Fins ara, s’han registrat més de 26.000 casos de verola del mico a tot el món.

Com és el panorama del virus a Europa

Segons l’Organització Mundial de la Salut, s’han registrat casos de verola del mico a Europa. Les autoritats han advertit als ciutadans i als viatgers que cal prendre mesures urgents per contenir la propagació a Europa i evitar que els casos s’estenguin. La bona notícia és que només el 10% dels pacients a Europa van ser hospitalitzats per rebre tractament o aïllament.

Com mantenir-se fora de perill

Tot i que això està sota estudi, pel que sembla s’han detectat casos en què el virus s’ha propagat a través de la roba de llit. No n’hi ha prou de canviar i rentar els coixins i els llençols. És crucial mantenir els articles amb què entrem en contacte el més nets possible o que siguin nous. Una excel·lent opció és adquirir els nostres llençols i coixins BSensible NaturZinc, les propietats dels quals inhibeixen el creixement bacterià de forma natural i permanent. També ofereixen una excel·lent tolerància dermatològica. Per als que viatgen, és millor evitar tocar superfícies i fer servir coixins o mantes de l’avió. Assegura’t de rentar-te les mans, aplicar desinfectant, i portar el teu propi coixí de viatge. T’aconsellem el nostre coixí Traveller que és viscoelàstic, antibacterià i antial·lèrgic.

Tot i que no hi ha estudis científics (de moment) que confirmin plenament l’eficàcia dels teixits amb Òxid de Zinc en la prevenció del contagi de la verola del mico, el simple fet de portar amb tu un llençol net a l’hora de viatjar o de portar un coixí de viatge propi redueix dràsticament les possibilitats d’estar exposat a teixits tocats per algú que pugui ser contagiós. A més, els llençols que contenen Òxid de Zinc tenen propietats antimicrobianes que redueixen la propagació de la majoria dels virus i bacteris, augmentant la seguretat a les llars, habitacions d’hostes, Airbnb, hotels, dormitoris i entorns similars.

L’evolució del virus de la verola del mico és notablement ràpida, per la qual cosa s’aconsella mantenir-se alerta, ja que els nous contagis s’han triplicat des del juny, amb 4.500 casos confirmats a 31 països europeus. La millor manera de mantenir-se fora de perill és mitjançant la prevenció i la preparació.

Publicació relacionada

Últimes notícies

magnifiercross