Feu que els vostres llençols treballin per a vosaltres: com millorar el son

Feu que els vostres llençols treballin per a vosaltres: com millorar el son

Tots volem llençols per dormir millor, sobretot en el cas dels nous pares. Per a nosaltres, és important que tant la mare com el nadó tinguin llençols d’alta qualitat per dormir. Els llençols per a pell sensible, els llençols impermeables i els llençols hipoal·lergògens poden influir moltíssim en el son del nounat i del nen petit. Els nadons necessiten dormir de 14 a 17 hores i els nens en edat escolar han de dormir entre 10 i 11 hores, segons els experts. La comoditat del llit i la qualitat dels llençols poden marcar la diferència!

Com puc triar els millors llençols?
Tot i que tothom dorm de formes diferents, hi ha algunes normes per trobar llençols per dormir millor. Aconsellem uns llençols suaus i transpirables que siguin duradors i que envelleixin bé.

Normalment, l’ideal és que tinguin un nombre de fils superior, ja que significa que el llençol és més tou i que envellirà bé. El nombre de fils significa, bàsicament, quants fils es teixeixin en horitzontal (trama) i verticalment (ordit) en una polzada quadrada de tela. Per augmentar el nombre de fils, es poden teixir més fils a la trama

Per a aquells que busquen llençols més lleugers, el millor és comprar un llençol de recompte de 400 fils, que sigui tou i lleuger. Un llençol de 800 fils encara seria suau, però seria més dens (hi ha més fils en l’espai). Els llençols de lli i cotó acostumen a ser els més transpirables.

Quan he de buscar llençols hipoal·lergògens?
Si veus que hi ha males olors o altres reaccions al·lèrgiques a la llar, el dormitori en pot ser el culpable! En alguns casos, pot dificultar-te el son.

Quan busqueu uns llençols per dormir millor és important mirar els hipoal·lergògens. Hi ha 20 milions de nord-americans que són al·lèrgics a la pols… i els àcars són a tot arreu, fins i tot a les cases més netes. Tot i que rentar la roba de llit amb regularitat pot ajudar a evitar-los, els llençols hipoal·lergògens ho fan molt millor. El seu teixit està dissenyat per resistir els al·lèrgens i, alhora, resistir bé els rentats regulars (en calent). I les fundes de coixí o coixins hipoal·lergògens eviten que els àcars de la pols s’hi agafin gràcies al seu teixit, que els bloqueja.

Per al nadó, utilitzar llençols hipoal·lergògens el protegirà des d’un principi. Triar les fibres naturals, com la llana i el cotó o el lli, la seda i el bambú, són la manera de tenir cura de les pells més sensibles, però també procurarem rentar la roba de llit amb un aroma i un detergent sense colorants.

Com podria reduir els al·lèrgens a casa meva?
Voleu un ambient net i còmode per al vostre fill i també per a vosaltres, oi? Saber de què està fet el matalàs i també el tipus de llençols, edredons, coixins i fundes de coixí teniu és un gran avantatge, sobretot si teniu al·lèrgia als àcars o bé la pell sensible.

Tanmateix, també hi ha una altra manera de prevenir-ho. Feu servir un deshumidificador i substituïu les persianes o les cortines pesades per cortines més fines i espolseu-les i renteu-les regularment. L’aspiració de manera rutinària també pot reduir els al·lèrgens de l’entorn familiar. També va bé restringir les zones on teniu les mascotes: potser el gos no hauria d’entrar al dormitori. Els animals domèstics es mouen pertot arreu, sobretot si surten a l’aire lliure, i poden dur al·lèrgens a la pell i les potes.

Trobar els llençols perfectes per a tota la família que us ajudin a dormir bé i de forma saludable és possible. Seguiu aquests consells, compreu-los avui mateix i començareu a dormir millor!

Publicació relacionada

Últimes notícies

magnifiercross