Digues-li adéu a l’insomni primaveral

Digues-li adéu a l’insomni primaveral

Els primers dies de la primavera han arribat i amb ells més hores de sol i temperatures agradables. Però per a alguns també ha arribat l’insomni i els problemes per dormir. La diferència de temperatura que porta la nova estació provoca alteracions en els ritmes circadians de moltes persones, fet que es tradueix en alteracions en els seus esquemes de son. Els resultats de diferents estudis indiquen que poden passar algunes setmanes fins que els organismes s’adaptin a la primavera. Mentrestant, és possible experimentar símptomes com irritabilitat, fatiga durant el dia i insomni constant. Fer servir llençols impermeables i exercitar-se amb regularitat poden ajudar a combatre l’insomni primaveral. A continuació t’expliquem com.

El ritme circadià

El ritme circadià regula diversos processos cerebrals, com ara els nivells hormonals, el metabolisme, la temperatura corporal, i principalment el cicle de son i vigília.

Proporciona nivell i durada òptims del nostre descans durant la nit perquè estiguem preparats per dur a terme totes les feines durant el dia. El nostre ritme circadià està dissenyat naturalment per funcionar i adaptar-se als canvis ambientals i estacionals. Les investigacions mostren que el ritme circadià no s’adapta a les hores de llum de forma immediata i durant la primavera el dia i la nit dificulten el reinici del rellotge intern, per això el cos i l’esquema de son han d’adaptar-se a les noves condicions .

Què podem fer?

Per adaptar-se al ritme de son primaveral, els experts recomanen ficar-se al llit i llevar-se a la mateixa hora, exercitar-se amb regularitat, evitar ingerir menjars pesats o cafè a la nit i aprendre a relaxar-se abans d’anar al llit (a la teva pròpia manera i al teu propi ritme). Aquestes activitats ajuden a regular la melatonina, una de les hormones que depenen del cicle circadià. La melatonina s’encarrega de baixar la temperatura corporal i provocar-nos son. La primavera comporta períodes de llum més llargs que poden interferir en la producció d’aquesta hormona, cosa que pot fer que agafar el son sigui més difícil. És important destacar que els canvis en la producció de melatonina i cortisol interrompen els patrons normals de son, cosa que porta problemes per descansar i pot ser dolent per a la salut.

Llençols baixeres amb superfície impermeable i freda

En arribar la primavera i després l’estiu, la temperatura puja. A moltes persones, la temperatura els porta problemes per dormir. En aquesta època l’elecció de la roba de llit juga un paper fonamental en la comoditat del teu descans. Els nostres llençols de sota amb superfície impermeable i freda POLARIS són ideals per a aquesta estació. Aquesta roba de llit transpirable també actua com a llençol de sota impermeable i protector de matalàs. Redueix la temperatura corporal al voltant de 1ºC, cosa que produeix una significativa millora del confort. És perfecta per combatre la suor nocturna i les sufocacions de la menopausa, per la qual cosa ja no donaràs voltes al llit i no et sentiràs cansat al matí a causa de la falta de son.

Prevenir l’insomni primaveral i brindar-li al teu cos un descans millor és més senzill del que creus. Només amb una mica d’exercici, un moment de relaxació per estimular la producció de melatonina i uns bons llençols de sota impermeables POLARIS n’hi haurà prou. Gaudeix del millor descans aquesta primavera amb BSensible.

Publicació relacionada

Últimes notícies

magnifiercross