Com impacta a la teva salut dormir bé

Com impacta a la teva salut dormir bé

Seguir les recomanacions mèdiques pel que fa al descans pot ser difícil. Si bé les indicacions dels experts varien segons l’edat de cada persona i el seu estat de salut, normalment la recomanació és dormir entre 7 i 8 hores cada nit. Quantes persones poden seguir aquest consell realment? Es pot fer alguna cosa per millorar la qualitat del son?

Què fa que una rutina de son sigui dolenta?

Hi ha molts factors que poden afectar la teva rutina de son. De fet, un estudi realitzat amb 54.722 persones més grans de 50 anys de 16 països d’Europa va revelar que és comú que tinguin problemes relacionats amb el son. Alguns factors que poden influir en la qualitat del son inclouen: l’estrès, la qualitat del matalàs i dels llençols o l’exposició perllongada a les pantalles. Si aquests factors no estan controlats, és possible que comencis a tenir problemes de son

Com impacta a la teva salut dormir bé?

Si no descansem bé, pot ser difícil recarregar l’energia del cos i recuperar-nos plenament. Alhora, el son és molt important per a la salut cardiovascular perquè el cor pot descansar, ja que experimenta menys reactivitat mentre dormim. A més, el son permet regular la respiració i també permet que el teu cor i els teus vasos sanguinis es restaurin. Per aquestes raons, la manca de son de qualitat està associada amb un increment del risc de diabetis, malaltia renal, infart, pressió alta i malaltia cardiovascular.

La salut mental també es veu afectada per la qualitat del son. Si sents somnolència o cansament físic, la teva habilitat per pensar amb claredat es veu afectada. A més, els que no dormen bé en general diuen que se senten més irritables. Els problemes en la salut mental poden afectar l’habilitat per treballar, socialitzar i fins i tot exercitar-se.

Com millorar el son

Si bé cada persona pot tenir problemes de son específics, hi ha algunes indicacions que pots seguir per assegurar-te de tenir un bon descans. Les condicions en què dorms podrien ser la causa del teu insomni tant com dels teus problemes de salut. Per exemple, si els teus llençols t’irriten la pell, és convenient que els canviïs per llençols hipoalergògens per poder descansar millor. De la mateixa manera, el matalàs pot causar-te mal d’esquena sense que te n’adonis. Potser és el moment de reemplaçar-lo per un que s’adapti a les teves necessitats.

En qualsevol cas, parlar amb el doctor sempre és una bona opció.

Publicació relacionada

Últimes notícies

magnifiercross