Com afecten les al·lèrgies a la qualitat del son?

Com afecten les al·lèrgies a la qualitat del son?

Durant la nit les al·lèrgies es poden disparar, especialment per als que les pateixen de manera crònica. S’estima que al voltant del 27% de la població europea pateix aquest malestar de la pell i s’espera que aquest nombre augmenti. Les al·lèrgies cutànies s’activen quan la pell entra en contacte amb al·lèrgens, cosa que lamentablement pot passar si no s’utilitzen llençols hipoal·lergògens. A més, la roba de llit pot albergar al·lèrgens que desencadenen les al·lèrgies respiratòries.

Aleshores, com afecta això els patrons de son?

Mal descans

És molt fàcil que les al·lèrgies afectin la qualitat del son. Si les teves al·lèrgies cutànies empitjoren mentre dorms, la teva pell se sentirà irritada, cosa que causarà que et moguis molt durant la nit. Fins i tot si no arribes a despertar-te, no podràs entrar en un son profund. També és possible que notis més dificultat per tornar-te a dormir si et despertes, ja que dormir en posicions incòmodes causades pel moviment pot provocar dolor al cos.

Problemes per respirar

Les al·lèrgies respiratòries, per altra banda, solen empitjorar durant la nit. Si reacciones a aquests al·lèrgens, pots experimentar dificultat per respirar mentre dorms. Fins i tot si en teoria aconsegueixes dormir la quantitat d’hores recomanada, no descansaràs si el son no és bo.

Què es pot fer?

Si tens al·lèrgies i vols dormir millor, els llençols hipoal·lergògens poden fer la diferència, ja que t’ajuden a evitar que es desencadenin. Algunes mantes i roba de llit també poden ser menys permeables als al·lèrgens que causen al·lèrgies nasals o respiratòries.

En comprar llençols hipoalergènics, assegura’t de rentar-los amb regularitat i de canviar el teu matalàs amb la freqüència recomanada. Això ajudarà a mantenir a ratlla els al·lèrgens. Compra els teus nous llençols BSensible avui mateix.

Publicació relacionada

Últimes notícies

magnifiercross