5 coses que no sabies sobre dormir

5 coses que no sabies sobre dormir

Dormir és una funció vital que permet que el cos i el cervell es recuperin, perquè et sentis renovat al despertar. A qualsevol edat, dormir bé és necessari i important. Hi ha molts més factors interessants sobre dormir dels que imagines. Aquestes són 5 coses que no sabies sobre aquest tema.

1. El teu llit impacta en la qualitat del teu son

El teu llit, incloent el matalàs i el protector de matalàs, té un gran impacte en el descans nocturn. Els matalassos de tota la família han de romandre nets i una mica ferms. Perquè això passi és convenient que utilitzis llençols de sota impermeables. Estan fets amb fibres d’origen natural i sostenibles, molt suaus al tacte.

2. Dormint elimines toxines

Dormint el cervell elimina les toxines que poden produir pèrdua de memòria i Alzheimer. Mitjançant el líquid cefaloraquidi, present al cervell i la medul·la espinal, el cervell elimina les toxines metabòliques acumulades. La neteja passa durant la fase de son MOR (moviment ocular ràpid), quan el teu cervell passa de la vigília al son.

3. Totes les persones somien

Tots somiem quan dormim. Passem una mitjana de dues hores per nit somiant. Tot i això, al despertar no tots recorden el que han somiat. Una altra dada interessant és que somiem en primera persona. Els teus somnis es componen de les teves experiències, com ara esdeveniments actuals.

4. El cervell no s’apaga durant el son

Molts creuen que el cervell simplement s’apaga durant les hores de son, però no és així. Algunes parts del teu cervell romanen despertes mentre dorms. Això és molt comú quan dorms en un lloc nou. En aquests casos la meitat del teu cervell roman desperta intentant protegir el teu cos de potencials amenaces al nou entorn.

5. La teva dieta afecta el teu somni

Les dietes impacten de diverses formes al cos, incloent el son. El que menges determina com dormiràs. Menjar aliments rics en fibra pot ajudar a dormir més profund. D’altra banda, els àpats amb greixos saturats poden reduir les hores de son. Per agafar el son més ràpid i mantenir-lo ininterrompudament, és convenient que portis una dieta baixa en greixos i sucres. Dormir bé és indispensable per tenir bona salut. A més de menjar de manera saludable, la roba de llit apropiada, com un protector de matalàs, pot ajudar a millorar la teva qualitat de son i la de la teva família. Compra un protector de matalàs transpirable BSensible avui mateix si vols millorar el teu descans.

Publicació relacionada

Últimes notícies

magnifiercross