5 consells per suportar l’onada de calor

5 consells per suportar l’onada de calor

Aquest estiu ens porta intenses onades de calor. En dies passats s’han registrat pics que arriben als 40 graus, la qual cosa es pot replicar i fins i tot incrementar de mica en mica en les properes setmanes. Per a moltes persones, les altes temperatures podrien comportar no només nits de desvetllament, sinó també problemes de salut com febre, rampes, marejos i dificultat per respirar. Per això, incloem una sèrie de consells i mesures de prevenció per afrontar aquesta onada de calor de la millor manera possible:

1- Evita sortir en hores centrals

Durant l’estiu volem sortir de casa a caminar, anar a la platja i fer activitats recreatives a l’aire lliure. Tot i això, cal tenir en compte evitar sortir en hores de major intensitat solar, és a dir, des de les 12 del migdia fins a les 16. Si has de sortir, porta amb tu una ampolla d’aigua per hidratar-te, roba folgada, i tracta de circular per llocs amb ombra.

2- Estigues hidratat

És important nodrir el cos amb suficient líquid, sense esperar a tenir set. Beure aigua i especialment begudes amb alt nivell d’electròlits, és vital per a la deshidratació. És recomanable consumir amanides lleugeres i fruites com taronges, banana (rica en potassi), maduixes, i síndria o meló. Evita les begudes altes en sucre, begudes carbonatades, alcohol, i menjars copiosos calents.

3- Vigila les persones grans i nens petits

La gent gran, els nens i les persones amb discapacitats són altament vulnerables en èpoques d’altes temperatures. Si sospites que estan patint un cop de calor, col·loca’ls a l’ombra i intenta refrescar-los amb aigua freda a la cara, el clatell i les aixelles. No els deixis sols a casa o en vehicles estacionats.

4- Ventila casa teva, dia i nit

Ventileu l’interior de la casa obrint les finestres i portes, però manteniu el cortinat entreobert per evitar l’ingrés de sol. Posiciona ventiladors de manera estratègica que permetin la lliure circulació d’aire i generin brisa. Si tens aire condicionat, mantingues-lo a una temperatura mitjana de 21ºC, i assegura’t que no hi hagi obertures per les que s’escorri l’aire fresc a l’exterior. Durant la nit selecciona les cambres més fresques per descansar. Si bé això pugui resultar molest, recorda que aquestes són mesures transitòries per prevenir problemes de salut.

5- Utilitza roba de llit que neutralitzi la calor

Comptar amb roba de llit apta per a altes temperatures t’ajudarà a l’hora de descansar, ja sigui de dia o de nit. BSensible compta amb una línia especial de productes POLARIS, la principal característica dels quals és la capacitat de neutralitzar la calor, reduint la temperatura corporal al voltant de 1ºC. Dins aquesta línia de productes de superfícies fredes i transpirables, es troben el llençol de sota i protector de matalàs, coixí, i la funda per coixí. El seu efecte frescor natural fa que no pateixis de calor a l’hora de dormir, aconseguint una millora significativa del confort durant l’estiu.

Aquests consells us ajudaran a gaudir de l’estiu davant l’onada de calor. Comptar amb frescor i confort si és possible amb BSensible.

Publicació relacionada

Últimes notícies

magnifiercross